Mi ez a blog?

Kreatív játékok óvodás korú gyermekek számára

Hasonló témájú oldalak + reklám

Utolsó kommentek

Ének, zene és tánc - 4.

2007.10.13. 21:25 gyongyi73

Csússzunk, mint a kígyók

A tánchoz fontos, hogy képesek legyünk a zene ritmusának és hangulatának kifejezésére, valamint, hogy tudatában legyünk testünknek. Ez a szórakoztató egyszerű tevékenység a gyerekeket megtanítja arra, hogy tudatossá váljon a mozgásuk.

Jellemzők:

  • korosztály: 3 - 4+ évesek
  • szobában: igen
  • gyerekek száma: korlátlan
  • játékidő: 10 perc vagy több
  • segítség: szükséges
  • rendetlenség: nincs

Hozzávalók:


  • zeneforrás

Mit tanulnak a kisgyerekek?

A gyerekek ebben az életkorban kezdenek tudatukban lenni a testükkel, és azzal, hogy mások a mozdulataikat hogyan látják. Megtanulják hogyan kell a terveiket megtervezni és kivitelezni. Az első lépés a zenei hangok mozgásban való értelmezése felé annak végiggondolása, hogy hogyan értelmezzük egy másik ember mozdulatait.

Mit tegyünk Mi?

Zeneforrás elindítása. Mozogjunk együtt a gyerekekkel. Biztassuk Őket , hogy különböző módon mozogjanak a zenére. Mutassunk  Nekik játékos mozgásokat. Pl.: csússzunk, mint a kígyók, ugráljunk, mint a békák, vagy akár mozogjunk úgy, mint az egyiptomiak.
Próbáljuk meg Őket rávenni arra, hogy minél eltúlzottabb, idétlenebb mozgást találjanak ki.

Szólj hozzá!

Címkék: zene tánc mozgás

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr14195472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása