Mi ez a blog?

Kreatív játékok óvodás korú gyermekek számára

Hasonló témájú oldalak + reklám

Utolsó kommentek

Ének, zene és tánc - 3.

2007.10.12. 19:57 gyongyi73

Zenei hangsorok

Mit jelent az, hogy magas vagy mély? Számunkra egyszerű kérdés, de a gyerekek ezt még nehezen értik meg. Segíthetünk Nekik azzal, ha a hang elhelyezkedését valamilyen tevékenységgel jelezzük, hiszen a cselekvések jobban megragadnak Bennük.

Jellemzők:

  • korosztály: 4+ évesek
  • szobában: igen
  • gyerekek száma: korlátlan
  • játékidő: 10 perc vagy több
  • segítség: szükséges
  • felfordulás: nincs

Hozzávalók:

  • akármi, amivel hangokat képezhetünk: magnó, xilofon vagy az énekhangunk

Mit tanulnak a kisgyerekek?

Ha énekelni vagy zenélni szeretnének, ezt a legalapvetőbb zenei készséget minden gyereknek meg kell tanulnia. Ezt a játékot együtt lehet űzni a zenehallgatással és az énekléssel, ám azt nem helyettesítheti.

Mit tegyünk Mi?

Válasszunk egy olyan eszközt, amivel 3-4 nagyon eltérő hangot is meg tudunk adni. A gyerekek álljanak egy lépcsőfokra. Alulról kb. a negyedik-ötödikre. Adjunk meg két hangot. Menjenek fel egy lépcsőfokot, ha a második hang a magasabb, vagy lefelé egy lépcsőfokot, ha alacsonyabb. Lépcső helyett használhatják a saját testüket is. Ha magasabb a hang tegyék a kezüket a fejükre, ha alacsonyabb a hang, akkor a térdükre.
Hogy a játék továbbra is kihívást jelentsen számukra, és már egyre ügyesebbek, egyre közelebb kerülhetnek a hangok egymáshoz. Törekedjünk arra is, hogy sikerélményük legyen.
A nagyobb gyerekeket biztathatjuk arra is, hogy próbáljanak meg "lelépni" egy 3 hangból álló sort. Biztassuk Őket, mert ez bizony csak hosszas gyakorlással sikerül majd.

Szólj hozzá!

Címkék: zene ének hang hangsor

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr52194689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása